latinica  ћирилица
20/05/2020 |  11:24 ⇒ 11:58 | Аутор: СРНА

Вишковић: Влада Српске прва у БиХ реаговала на појаву вируса корона

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини да је Влада Српске прва у региону и БиХ реаговала на појаву вируса корона.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Република Српска се од појаве вируса корона у Кини припремала за најгори сценарио који је подразумијевао долазак болести и у Српску - истакао је Вишковић у обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој посланици разматрају Приједлог одлуке о укидању ванредног стања у Српској.

Вишковић је подсјетио да је, након разматрања информације Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске о појави новог вируса корона и предузетих мјера, Влада Републике Српске 10. марта донијела закључак којим је предузела низ мјера и активности с циљем даљњег спречавања ширења заразне болести проузроковане овим вирусом.

Он је напоменуо да је Влада на сједници одржаној 13. марта именовала два штаба - Кризни штаб за праћење епидемиолошке ситуације у Републици Српској и Кризни штаб за праћење штетних посљедица вируса корона на стање у привреди Републике Српске.

- Рат са невидљивим противником и даље траје, иако су околности данас умногоме лакше него што су биле - истакао је Вишковић.