X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
19/05/2020 |  12:56 ⇒ 12:56 | Извор: СРНА

Признање представницима Српске због бриге за здравље становништва

Организација старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ изразила је поштовање и одала признање најодговорнијим представницима Српске за "државнички однос и испољену бригу за здравље становништва током пандемије вируса корона".
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org) -
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org)

Из Организације старјешина наводе да су захваљујући таквом односу руководства умањени негативни ефекти и спријечено страдање људи.

- Посебну захвалност изражавамо Републичком кризном штабу који је непрекидно пратио стање и предузимао мјере да би се обезбиједила потпуна заштита људи и спријечило масовно заражавање популације - саопштено је из Организације старјешина.

У саопштењу се додаје да су надлежне институције, предузимањем мјера, заштитиле становништво од разорног утицаја овог вируса што је било од изузетног значаја у заштити, посебно старије популације.

- Неизмјерну захвалност дугујемо плејади храбрих и одважних медицинских радника од Новог Града до Невесиња који су улагали максимум знања али и одважности да помогну обољелим људима и спасу их од ове опаке болести - истакли су у Организацији старјешина.

Из те организације наводе да је највећи терет ове борбе поднијело бројно медицинско особље Универзитетског клиничког центра Српске, због чега предсједнику Српске предлажу да ову здравствену установо одликује орденом заслуга за народ.