latinica  ћирилица
18/05/2020 |  17:37 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Ублажавање ограничења преласка границе кључно за економију

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Бугарске Бојко Борисов сагласили су се да је међусобни договор за ублажавање ограничења за прелазак граница један од кључних елемената за подстицање пословних активности, посебно у туризму послије дужег прекида рада због корона вируса.
Борисов и Вучић (Фото; Танјуг/Димитрије Гол) - Фото: ТАНЈУГ
Борисов и Вучић (Фото; Танјуг/Димитрије Гол)Фото: ТАНЈУГ

Вучић и Борисов су разговарали телефоном уочи сутрашњег видео конференцијског састанка Високог савјета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, посвећеног отклањању економских посљедица епидемије ковид-19, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић и Борисов су посебно инсистирали на томе да је неопходно обезбиједити примјену одговарајућих антиепидемиолошких мера, како би била осигурана заштита здравља грађана и спријечено даље ширење заразне болести.

Они су изразили задовољство што се Србија и Бугарска успјешно боре са вирусом корона и да се епидемија држи под контролом, са надом да ће ускоро бити потпуно савладана.

Вучић и Борисов су договорили скори билатерални сусрет, посебно се радујући обиласку радова на изградњи ауто-пута од границе Србије са Бугарском до Софије, чијим ће се завршетком Србија потпуно повезати са Азијом.

Двојица званичника су у исто вријеме нагласили значај изградње гасовода "Балкански ток" и гасног Интерконектора за енергетско повезивање Србије и Бугарске.

Вучић и Борисов су изразили наду да ће околности ускоро дозволити да се настави добра пракса тромјесечних састанака лидера Високог савјета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке како би наставили разговоре о заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима, као и другим видовима сарадње.