latinica  ћирилица
18/05/2020 |  16:21 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

За смјештај студената користиће се Средњошколски дом и други павиљон СЦ

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас, на 36. сједници, у Бањалуци, Закључак о уступању просторија ЈУ "Средњошколски дом" Бањалука за потребе смјештаја студената који полажу испите на високошколским установама.
Студентски павиљон -
Студентски павиљон

1. Уступају се просторије ЈУ "Средњошколски дом" Бањалука за потребе смјештаја студената који полажу испите на високошколским установама.

2. Студенти из тачке 1. овог закључка могу користити просторије ЈУ "Средњошколски дом" Бањалука до почетка школске 2020/2021. године.

3. Приликом боравка студената потребно је примјењивати све здравствене препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

4. 3а реализацију овог закључка задужује се директор ЈУ "Средњошколски дом" Бањалука, Министарство просвјете и културе и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

5. Надзор над спровођењем мјера из тачке 3. овог закључка, вршиће надлежни инспектори у саставу Републичке управе за инспекцијске послове.

6. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о одобравању кориштења установа студентског стандарда за смјештај студената.

1. Одобрава се употреба установа студентског стандарда, у којима нема смјештених лица позитивних на вирус корона, за смјештај студената у циљу извршења њихових обавеза на високошколским установама у Републици Српској.

2. Установе студентског стандарда које ће се, у складу са основном намјеном, користити за смјештај студената су:

1) ЈУ Студентски центар "Никола Тесла" Бањалука - Павиљон 2,

2) ЈУ Студентски центар Зворник,

3) ЈУ Студентски центар Пале,

4) ЈУ Студентски центар у Лукавици,

5) ЈУ Студентски дом Фоча.

3. Задужују се установе из тачке 2. овог закључка да предузму све неопходне радње како би у што краћем року смјештајне капацитете прилагодиле основној намјени и ставиле на располагање студентима у циљу њиховог боравка.

4. Установе из тачке 2. овог закључка су дужне обезбједити да се приликом боравка студената у установама примјењују све здравствене препоруке Института за јавно здравство Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске како би се осигурао највећи степен здравствене заштите студената.

5. 3а реализацију овог закључка задужују се установе студентског стандарда и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

6. Надзор над спровођењем овог закључка обављају надлежни инспектори у саставу Републичке управе за инспекцијске послове.

7. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.