X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:14 ⇒ 20:03 | Извор: РТРС

Позив пореским обвезницима погођеним мјерама због пандемије вируса корона

Пореска управа позива пореске обвезнике, који обављају дјелатности којима је одлуком Штаба за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности или који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије вируса корона, да у складу са Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед појаве вируса корона подносе Пореској управи писану изјаву са захтјевом за исплату најниже плате и уплату припадајућих доприноса за април 2020. године, како би што прије био исплаћен преостали дио плата за април.
Горан Маричић - Фото: РТРС
Горан МаричићФото: РТРС

- Рок за подношење те писане изјаве са захтјевом је 10. јуни, али Пореска управа Српске апелује на пореске обвезнике који испуњавају услове да ту изјаву са захтјевом доставе што прије, како би захтјеви били обрађени у што скоријем року и како би се из средстава Фонда солидарности за обнову Републике Српске што прије могло почети са исплатом најниже плате и уплатом припадајућих доприноса за април 2020. запосленим код пореских обвезника који испуњавају услове прописане том Уредбом - наводи се у саопштењу.

Из Пореске управе подсјећају пореске обвезнике да Писмену изјаву са захтјевом за исплату најниже плате, Списак правних лица и предузетника којима је забрањено обављање дјелатности и који су престали са радом и Упутство за попуњавање изјаве са захтјевом, те остале информације могу пронаћи на интернет страници www.poreskaupravars.org, у секцији Info Covid-19.