latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:08 | Аутор: СРНА

Галић: Формиран посебан тим ради заштите границе на подручју Зворника

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић изјавио је да се, ублажавањем рестриктивних мјера у сусједним земљама и БиХ, очекује повећање броја илегалних миграната, због чега је формиран посебан тим полицијских службеника који ће на подручју Зворника заштитити границу БиХ.
Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић - Фото: СРНА
Директор Граничне полиције БиХ Зоран ГалићФото: СРНА

- Већ сада је на подручју Зворника све већи број миграната који покушавају илегално прећи границу. Зато смо формирали посебан тим полицијских службеника на том подручју и прерасподјелом властитих снага, те свим расположивим средствима улажемо максималне напоре у заштити границе - изјавио је Галић поводом све чешћих случајева откривања миграната приликом покушаја да илегално уђу у БиХ.

Гранична полиција је саопштила да су припадници Јединице граничне полиције Зворник, радећи на сузбијању илегалних миграција преко територије БиХ, данас спријечили још један случај кријумчарења илегалних миграната из Србије у БиХ.

Ријеч је о шест илегалних миграната које су двојица држављана БиХ покушала прокријумчарити у возилу, а који су откривени у мјесту Козлук на подручју Зворника.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, због постојања сумње да су починили кривично дјело кријумчарење лица, против осумњичених ће бити достављен извјештај овој институцији.

У току је даљи рад на овом случају и утврђивању идентитета и поријекла илегалних миграната.

У протекла 24 часа припадници ове јединице су на више локација у својој зони одговорности од илегалног преласка границе БиХ одвратили 91 илегалног мигранта који су из правца Србије покушали ући на територију БиХ.