latinica  ћирилица
18/05/2020 |  12:50 | Аутор: СРНА

Наредних дана претежно облачно уз повремене падавине

У Републици Српској наредних дана очекује се претежно облачно вријеме уз могуће повремене падавине и температуру ваздуха до 23 степена Целзијусових.
Облачно -
Облачно

Сутра ујутру биће облачно, уз слабу кишу у сјеверним крајевима. Током дана биће нестабилно вријеме са кишом и пљусковима прво на истоку сок ће послије подне захватити и остале крајеве, а у централним предјелима и на сјеверу са грмљавином.

Интензивније падавине се очекују на сјеверу, сјевероистоку и истоку Српске, а биће и краћих сунчаних интервала, највише на југу.Током ноћи биће слабе до умјерене кише на југозападу, западу и сјеверу, која ће постепено слабити ка јутру.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од 14 до 18, на југу око 21 степен, а највиша дневна температура од 17 до 22, на југу око 26 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

У сриједу, 20.маја јутро ће бити облачно, са кишом и пљусковима у већини предјела, док ће током дана повећањем нестабилности, расти интензитет падавина у централним предјелима, а уз пљускове са грмљавином, могућа је појава града и суградице.

Повремено ће бити и краћих сунчаних периода, а касније послије подне доће до слабљења и дјелимичан престанак падавина, прво на сјеверу земље. Увече и током ноћи биће промјенљиво облачно, са кишом на истоку и југу. До јутра очекује се слабљење и престанак падавина.

Минимална температура ваздуха биће од 10 до 15, на југу око 18, а највиша дневна температура ваздуха, од 12 до 18 степени, на југу и сјевероистоку до 23 степена Целзијусова.

У четвртак, 21.маја јутро ће бити умјерено до претежно облачно и свјеже, мало кише може бити на југу и југоистоку, на сјеверозападу ведро, а током пријеподнева постепено разведравање уз све више сунчаног времена. Послије подне ће бити претежно сунчано уз малу дневну облачност.

Јутарња температура биће од седам до 13, на југу око 15, а највиша дневна температура ваздуха, од 12 до 18, на југу и сјеверу до 21 степен Целзијусов.

У петак ујутро на истоку и југу биће претежно ведро уз малу облачност, на сјеверу и западу уз умјерену облачност, а током дана уз промјенљиву пролазну облачност и дуже сунчане периоде. Послије подне ће бити услова за пролазну кишу или пљускове на сјеверу и сјеверозападу.

Минимална температура ваздуха биће од девет до 15, а највиша дневна од 15 до 20, на југу и сјеверу до 23 степена Целзијусова.