latinica  ћирилица
18/05/2020 |  12:16 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Вукановић обмануо јавност, иницијатива није стигла у Парламент

Иако је још 11. маја медијима изјавио да је поднио иницијативу за разрјешење предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића, народни посланик Небојша Вукановић то до данас није учинио, сазнаје Срна.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

Вукановић, који дјелује у саставу Клуба посланика СДС-а, прије седам дана је у медијима чак објавио и детаље инцијативе коју је наводно поднио, али она до данас није запримљена у Народној скупштини.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић истакао је да Вукановић свјесно обмањује јавност и популистички манипулише у медијима ширећи неистине о свом дјеловању.

- Изненадио сам се када сам чуо да је покренуо ту иницијативу јер сам рачунао да зна да руководство Народне скупштине и Владу бира скупштинска већина, а да он није ни близу да је обезбиједи. Ово је још један његов политикански потез и примјер замајавања грађана. То није први случај од њега, као ни то да само прича, а ништа не спроводи у дјело - рекао је Жунић Срни.

Према његовим ријечима, Вукановић у свом политичком раду није направио ниједан добар потез који би служио грађанима, већ се све вријеме служи манипулацијама.

- Њему је најважније да се то појави у медијима и на друштвеним мрежама, да се прочита и коментарише, а ефекти његовог рада и уопште политичког дјеловања су практично нула - нагласио је Жунић.

Он је додао да Вукановић на овај начин деградира себе и свој посланички рад, али се и неодговорно односи према највишој законодавној институцији Српске.