latinica  ћирилица
17/05/2020 |  15:24 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Вулин: Грађани Шида су сада мирнији, не очекују се проблеми

Министар одбране Србије Александар Вулин обишао је јединице Војске Србије које обезбјеђују три мигрантска центра у Шиду и оцијенио да су становници ове општине сада мирнији.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је обишао јединице које обезбјеђењу центре "Адашевци", "Принциповац" и "Шид – Станица", те поручио како се не очекују велики проблеми да било ко употријеби силу.

- Хоћемо да помогнемо да се наши грађани осећају боље, да су мирнији, сигурнији, да посебно мигрантима који су евентуално ван кампова не дозволимо да праве никакве проблеме - рекао је Вулин.

Комесар за избјеглице и миграције Владимир Цуцић истакао је да Војска Србије штити људе и да је ту да обезбиједи мир "не зато што се нешто десило, већ да се не би десило", преносе београдски медији.

Он је захвалио Војсци Србије за ангажовање у претходна три месеца, јер се показало да је то довело до тога да ниједан мигрант није заражен, да нема екцеса према спољној заједници.

- Сада сви заједно треба да видимо како да им омогућимо оно што највише желе – да наставе пут мирно, безбиједно и у сигурносном и у епидемиолошком смислу - рекао је Цуцић.

Припадници Војске Србије јуче су на основу наређења врховног команданта и предсједника Србије Александра Вучића упућени у Шид на основу безбједносне процјене и захтјева грађана који су били узнемирени због учесталих инцидената са мигрантима.