latinica  ћирилица
17/05/2020 |  15:04 | Аутор: РТРС

У понедјељак пролазне падавине, нестабилно и наредних дана

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме уз могуће повремене падавине и температуру ваздуха до 28 степени Целзијусових, а нестабилно вријеме задржаће се и наредних дана.
Промјењиво облачно - Фото: РТРС
Промјењиво облачноФото: РТРС

Ујутру понегдје постоји могућност за мало кише, а током дана биће краћих сунчаних периода. Послије подне на југу, југозападу и у централним планинским крајевима очекују се пљускови или слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно источних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од 13 до 17, на југу око 20, а највиша дневна од 19 до 25, на југу око 28 степени Целзијусових.

Нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином у централним крајевима и на сјеверу очекује се у уторак, 19. маја. Интензивније падавине биће на сјеверу и сјевероистоку, а на југу и југоистоку више сунчаних интервала.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 18, на југу око 21, највиша дневна од 17 до 23, на југу око 26 степени Целзијусових.

Повећање нестабилности и интензивније падавине могуће су у сриједу, 20. маја, уз пљускове са грмљавином и појачан ветар. Постојаће могућност и за појаву суградице. На југу се очекује престанак падавина у послијеподневним часовима.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 15, на југу око 18, а највиша дневна од 12 до 18, на југу и сјевероистоку до 22 степена Целзијусова.

Више сунчаног времена биће од четвртка, 21. маја, када ће јутарња температура ваздуха бити од седам до 13, на југу око 15, а највиша дневна од 12 до 18, на југу и сјеверу до 21 степен Целзијусов.