latinica  ћирилица
17/05/2020 |  14:08 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Југовић: Музеј ће чувати архивску грађу Сарајевско-романијске регије

Изградња музеја одбрамбено-отаџбинског рата на Палама требало би да почне ове године, а чуваће архивску грађу Сарајевско-романијске регије из рата, али и из времена који му је претходио, изјавио је начелник општине Бошко Југовић.
Бошко Југовић - Фото: СРНА
Бошко ЈуговићФото: СРНА

Југовић је напоменуо да је изградња музеја договорена захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и Влади Републике Српске, а за почетак радова издвојено је 500.000 КМ.

Он је рекао да ће зграда музеја бити смјештена у новој урбаној зони Пала, на раскршћу за насеље Коран, у близини комплекса нове зграде Полицијске управе Источног Срајева.

Извођач радова биће фирма "Грађење" са Пала, а планирано је да ове године објекат буде изграђен и покривен, док ће се на завршетак сачекати.

Југовић је додао да је за коначан завршетак потребно више средстава, а и сам концепт градње биће дорађиван, јер ће у том пројекту учествовати републичке инстиутуције.

Он сматра да су изградња музеја и очувања спомен-обиљежја једини начин да се сачува успомена на људе који су животе положили за одбрану Републике Српске.