latinica  ћирилица
17/05/2020 |  12:21 ⇒ 15:04 | Аутор: РТРС

Ковачевић: "Козарачко коло" не може опрати лицемјерство Сарајева (ВИДЕО)

Морамо да кажемо да су у Блајбургу страдале усташе, највећи злочинци који су ходали 20. вијеком, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић коментаришући јуче одржану мису за такозване блајбуршке жртве.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Кажу да су убијени без суђења, али они су бјежали од власти, нису се жељели предати. Да су их пустили, били би константна пријетња да поново почине злочине које су радили четири године. Они су почини геноцид над српским народом - истакао је Радован Ковачевић, гостујући у Дневнику 1 наше телевизије.

Он поручује да се јуче свједочило лицемјерству Сарајева.

- Покушали су "Козарачким колом" да сперу своју љагу, прије свега због протјеривања 200.000 Срба из тог истог Сарајева. У Другом свјетском рату фашисти су убијали, истребљивали Србе, који су готово сами покренули антифашистичку борбу, и ослободили то исто Сарајево, које данас жели баштинити тековине антифашизма, позивајући се и на Валтера - нагласио је Ковачевић.

У Парламентарној скупштини БиХ дан прије предложена је резолуција о осуди усташког режима коју су упутили посланици Клуба Наша странка - Независни блок, Предраг Којовић, Аида Баручија, Мирјана Маринковић-Лепић и самостални посланик Дамир Арнаут. Српски посланици нису се могли сложити са њом.

- Једино тачно у декларацији јесте назив, и она је увредљива за срски народ, и писали су је они који су протјерали Србе из Сарајева. У декларацији нису спомињали жртве, али нигдје ко је био жртва тих ликвидација, што је апсолутна срамота. Чињеница да усташе јесу убијале и Хрвате, и муслимане који су били против фашизма, али у знатно мањем броју - нагласио је Ковачевић.

Повезане вијести:

Ковачевић: СДС амбасадор снага које желе нестанак Српске (ВИДЕО)