X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
17/05/2020 |  11:26 | Извор: ТАНЈУГ

До сриједе свим пензионерима по 100 евра

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је у петак држава исплатила по 100 евра за 950.000 пензионера који су имали рачун у Поштанској штедионици и додао да ће се исплата те једнократне помоћи државе наставити за најстарије у понедјељак, те да ће у сриједу бити исплаћено за свих 1,78 милиона пензионера.
Синиша Мали - Фото: Novosti.rs
Синиша МалиФото: Novosti.rs

Мали је за ТВ Прва истакао да ниједан грађанин који се пријави за 100 евра неће остати без тог новца и додао да ће у четвртак и петак исплатити онима који примају новчану социјалну помоћ, а да ће од 25. маја кренути сукцесивна исплата свима који су се пријавили.

Како каже, с обзиром да пријава траје до 5. јуна, очекује се да ће неколико дана после тога свима бити исплаћена та једнократна помоћ.

- Ни на који начин грађани не треба да брину. Свакоме ово значи, а мени је драго због пензионера, добили су и једнократну помоћ од 4.000 динара, а сада и по 100 евра, што веома значи за њихов буџет, а прошли су тежак период због вируса корона - казао је министар, преноси Танјуг.

Према његовим ријечима, када су у питању грађани Србије који живе у иностранству и они се могу пријавити за 100 евра, али ако испуњавају два „апсолутна“ услова — морају да имају важећу личну карту и пребивалиште у Србији.

- Сама процедура за пријаву је једноставна, јасна, за два дана се јавило преко три милиона људи - казао је Мали.

Подсјетио је и да је држава исплатила и минималну зараду на рачун више од милион запослених и додајући да ће бити исплате и у јуну и јулу казао да се држава показала као прави партнер и да је преузела највећи терет кризе на себе и омогућила да се привреда одржи.