X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
17/05/2020 |  09:14 ⇒ 13:16 | Извор: РТРС

Евидентиранa 42 прекршаја у вези са ванредним стањем

Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којим је забрањено кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 22.00 до 05.00 часова у протекла 24 часа прекршила су 42 грађана у Републици Српској.
Полиција Републике Српске  (Фото: Велибор Трипић) - Фото: nezavisne novine
Полиција Републике Српске (Фото: Велибор Трипић)Фото: nezavisne novine

Евидентирано је и једно кривично дјело против здравља људи:

-Полицијској станици Добој 1 пријављено је са Инфективног одјељења Опште болнице "Свети Апостол Лукаˮ у Добоју да се пацијент Т.М. самовољно удаљио са овог одјељења, те да је исти позитиван на корона вирус. По пријави су поступили полицијски службеници ПС Добој 1 су лоцирали лице и томе обавјестили Службу хитне помоћи ЈЗУ "Дома Здрављаˮ у Добоју, који су збринули лице на Инфективном одјељењу ОБ "Свети Апостол Лука" у Добоју на даље лијечење. О овом догађају обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који се изјаснио да се ради КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемијеˮ.

Да не користи личну заштитну опрему (заштитну маску) на јавним површинама, полицијски службеници су у протекла 24 часа затекли 46 лица којима је у складу са Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести уручен прекршајни налог.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона "SARS-CoV-2" и "COVID-19" болести на територији Републике Српске.