latinica  ћирилица
14/05/2020 |  18:19 ⇒ 18:28 | Аутор: Независне

Добој: Изложба карикатура Бојана Јокановића (ФОТО)

Све што су балкански народи радили током претходна два мјесеца борбе са вирусом корона нашло се на карикатурама добојског теолога Бојана Јокановића, који је вријеме изолације искористио за креативан рад који је представио изложбом у Умјетничкој галерији Центра за културу и образовање.
Добој: Изложба - Фото: СРНА
Добој: ИзложбаФото: СРНА

- Свака несрећа, свака невоља у нашем народу буди један необичан догађај, то је сатира која испливава из нашег народа. Наш народ се увијек у свим невољама, у свакаквим недаћама бранио смијехом... Ја сам кроз овај свој серијал хтио да покажем менталитет наших балканских народа. У свакаквим приликама, у свакој невољи из људи исплива и све оно најбоље и најгоре и то сам покушао да представим - појаснио је Бојан Јокановић.

Поставку чини двадесетак радова, који су у очима посматрача изазвали различите реакције.

- Мене је некако растужила карикатура гомилања тоалет папира. То ме подсјетило на неке ситуације када смо имали поплаве, ратове, највише ме та погодила, али у негативном смислу... Све су оне више тужне, асоцирају на једну тужну појаву, не видим нешто пуно веселе атмосфере на карикатурама - искрен је Љубомир Каишаревић.