latinica  ћирилица
06/05/2020 |  18:02 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Хапшење пореског инспектора у Приједору - примио мито од пет хиљада КМ

Порески инспектор из Приједора ухапшен је јутрос због сумње да је примио мито од 5.000 марака. Незванично, ухапшен је Немања Баровић. Акцију је подржала и Пореска управа.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, уз подршку приједорске полиције, извршили су претресе службених и приватних стамбених просторија које је оптужени користио.

Како је саопштено из МУП-а, инспектор је ухапшен у службеним просторијама приједорског подручног центра Пореске управе Републике Српске, након самог извршења кривичног дјела. Код њега је пронађен новац, али и други предмети који могу послужити у кривичном поступку.

Након завршене криминалистичке обраде, ухапшени инспектор биће предат Републичком јавном тужилаштву, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске се захвалило грађанима који су пријавили овај случај.

- Позивам и све друге грађане да пријављују овакве случајеве, како би се одговорни за ова кривична дјела процесуирали - истакла је начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Миљановићева је навела да су Н.Б. ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске на подручју Приједора у оквиру акције кодног назива "Сводна", која се спроводи под надзором републичког Тужилаштва, а усмјерена је на сузбијање кривичних дјела коруптивног карактера на подручју Републике Српске.

У саопштењу Пореске управе Републике Српске наведено је да је један од стратешких циљева у њиховом раду, осим борбе против сиве економије, и подршка сузбијању корупције и криминала.

- По добијању званичних информација о овом предмету од истражних органа, у складу са законом одлучићемо и о покретању дисциплинског поступка против овог инспектора. Одлучни смо да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела и који их чине, тако да ове активности иду у прилог томе - саопштено је из Пореске управе.

Грађани Приједора су сагласни - миту и корупцији мора се стати у крај. Осуђују овакве поступке и истичу да треба ухапсити све онe који се баве корупцијом.

Пореска управа Републике Српске још једном је позвала грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе.