latinica  ћирилица
20/04/2020 |  16:32 ⇒ 16:34 | Аутор: СРНА

Негативан однос према Србима у свим дијеловима ФБиХ

Срби из Оџака оштро осуђују формирање мигрантског центра у српском селу Липа код Бихаћа, те поручују да стоје раме уз раме са Србима у Унско-санском кантону јер је негативан однос према Србима у свим дијеловима Федерације БиХ.
Дамир Иветић - Фото: СРНА
Дамир ИветићФото: СРНА

- Најоштрије осуђујем изградњу мигрантског центра у повратничком село Липа код Бихаћа. Саосјећам са Србима повратницима из тих дијелова Федерације БиХ јер је сличан однос према нама на свим дијеловима овог ентитета - рекао је Срни предсједник српског грађанског удружења "Посавина" Дамир Иветић.

Он је истакао да у Посавском кантону још има повратничких мјеста са већинским српским становништвом која немају основне услове за живот достојан човјека у 21. вијеку.

- У селу Доња Дубица, општина Оџак, изграђени артерац је још од 1984. године, а општина и кантон до сада нису за сходно нашли или издвојили средства за изградњу новог артерског бунара. Потом на другом дијелу Федерације гледамо како квази избјеглице добијају и струју и воду и интернет и храну за само пар дана - нагласио је Иветић.

Он је оцијенио да постојање Срба у ФБиХ у многоме смета актуелној власти и на све начине настоји да уништи Србе.

 - Сматрамо да нам је сада потребно јединство свих српских представника власти и удружења из Федерације, да станемо у одбрану наше дједовине ма где се она налазила. Спремни смо се организовати и доћи на протесте или скупове подршке нашем народу у овом дијелу ФБиХ уколико буде било потребн -  поручио је Иветић.