latinica  ћирилица
08/04/2020 |  20:05 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Ајдиновић: Истекле мјере за 385 рјешења о изолацији

Мјере за 385 рјешења о изолацији која су издали федерални санитарни инспектори истичу данас, саопштио је директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић.

Он је навео да је закључно са јучерашњим даном за 15.335 лица истекао период обавезне изолације у трајању од 14 дана, саопштено је из Управе.

Ајдиновић је напоменуо да су федерални инспектори, закључно са јучерашњим даном, на граничним прелазима у Федерацији БиХ издали укупно 23.780 рјешења о четрнаестодневној изолацији, а само током јучерашњег дана 436 рјешења.

Мјерама и надзором, према досадашњим подацима, обухваћено је и укупно 2.851 лице - држављанин БиХ са пребивалиштем у Републици Српској, а који су у БиХ ушли преко граничних прелаза који се налазе на територији ФБиХ.

- Исто је учињено и за 294 лица, држављана БиХ са пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, за које су подаци достављени Инспекторату Брчко дистрикта - рекао је Ајдиновић.

Ајдиновић је нагласио да кантонални полицијски органи свакодневно контролишу лица којима су федерални санитарни инспектори издали рјешења о стављању под здравствени надзор/обавезну изолацију, те да је у том смислу Федералној управи за инспекцијске послове до сад достављено укупно 418 збирних службених забиљешки о непоштовању изречених мјера, а против 64 лица биће покренути прекршајни поступци.

Везано за контролу формирања и кретања цијена у ФБиХ, Ајдиновић је рекао да је на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона данас извршено осам инспекцијских и два контролна надзора, током којих је утврђено седам прекршаја за које ће бити поднесени прекршајни налози од укупно 8.700 КМ.