latinica  ћирилица
08/04/2020 |  15:48 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

"Баштионик": И кад је најтеже, будимо људи

Србско сабрање "Баштионик" у Бањалуци покренуло је своју традиционалну добротворну акцију "Будимо људи", која се ове године реализује на измијењен начин и у условима пандемије вируса корона.
Србско сабрање, Баштионик -
Србско сабрање, Баштионик

Из "Баштионика" је саопштено да је овогодишња Васкршња акција "Будимо људи" посвећена најугроженијима од ове савремене пошасти, као што су породице са више дјеце, самохрани родитељи, болесни.

"Помоћ се прикупља у храни, као што је брашно, уље, тјестенина, рижа, пасуљ, конзервирана храна, сухомеснати производи, слаткиши, те средствима за хигијену, али и новцу", наводи се у саопштењу.

Новчана средства могу се уплатити на жиро рачун Баштионика 567-241-27000282-31 са назнаком Донација – Будимо људи, или путем пејпал налога.

- Грађани прилоге могу оставити у једној од наших кутија које се налазе у православним храмовима на територији града или предати нашим активистима уз евидентирање прилога путем признанице - наводи се у саопштењу.

За детаљнији договор око преузимања и превоза помоћи у намирницама, као и приједлозима или додатним информацијама грађани могу добити на бројеве телефона 065/526-873, 065/792-341 или путем имејл адресе info@bastionik.org.

Из "Баштионика" су навели да Васкршња добротворна акција прикупљања помоћи за најсиромашније породице и ове године свим људима добре воље пружа могућност да постану мали-велики добротвори.

- Баштионик, уз благослов епископа бањалучког Јефрема, наставља са традицијом прикупљања помоћи и помагања најугроженијима - наводи се у саопштењу.