latinica  ћирилица
08/04/2020 |  15:39 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Локализован пожар у Буковачи (ФОТО)

У мјесној заједници Буковача, у општини Босански Петровац данас је, захваљујући брзој интервенцији Ватрогасне јединице, локализован пожар у одјелу 201 гдје, су се на лагеру налазили дрвни сортименти целулозе, али је дио сортимената потпуно изгорио.
Локализован пожар у општини Петровац - Фото: СРНА
Локализован пожар у општини ПетровацФото: СРНА

Пословође узгоја и заштите Осман Камарић и Елдин Хркић рекли су новинарима да је материјална штета велика, да је према неким индикацијама одакле је ватра кренула јасно да је узрок пожара људски фактор, те да су све пријавили Полицијској станици Босански Петровац.

Локализован пожар у општини Петровац (Фото: СРНА)

У непосредној близини овог шумаријског одјељења још један пожар су локализовали припадници Ватрогасне јединице Босански Петровац и предсједник мјесне заједнице Буковача Милан Пећанац.

Пећанац је рекао новинарима да су у опасности биле куће које су напуштене, те да све указује на то да је узрок људски фактор.

Управник Подружница "Шумарија" Босански Петровац Џенита Терзић рекла је новинарима да ће бити истрајни у томе да починиоци буду нађени и кажњени јер је причињена велика материјална штета, преноси Радио Босански Петровац.

О пожарима је обавијештена Полицијска станица Босански Петровац и у току је истрага.