latinica  ћирилица
08/04/2020 |  15:08 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Дервента: Почела подјела пакета за 250 социјално угрожених лица

У Дервенти је данас почела подјела 250 пакета основних животних намирница за социјално угрожена лица чији су донатори Влада Републике Српске, Црвени крст и супермаркети "Ђурић" из Добоја.
Подјела пакета за социјално угрожена лица - Фото: СРНА
Подјела пакета за социјално угрожена лицаФото: СРНА

Влада Српске је донирала 130 пакета посредством Центра за социјални рад, 20 је обезбиједио Црвени крст, а 100 је донирала компанија "Ђурић.

Директор Центра за социјални рад Дервента Маја Поповић рекла је да су пакети намијењени најугроженијем становништву општине, лицима у стању социјалне потребе, односно примаоцима сталне новчане помоћи.

- То је списак који има Центар за социјални рад и Црвени крст, а обухваћена су и материјално необезбијеђена лица која нису директно корисници Центра - навела је Поповићева.

Смиља Инђић каже да јој је помоћ добродошла, јер пензија коју прима није довољна само за лијекове.

- Помажу ми Црвени крст, комшије, сналазим се како знам и умијем - наводи Инђићева, која у трошној кући нема ни електричну енергију.

Пакет је добила и четворочлана породица Грдановић у којој нико није запослен.

- У ово вријеме епидемије и у страху од болести свака помоћ значи много. Тешка су времена, хвала свима који помажу -рекла је Драгана Грдановић.

Секретар општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је свима који су учествовали у акцији подјеле помоћи суграђанима.

- Због ситуације која влада ми нисмо били у могућности да реализујемо традиционалну акцију прикупљања помоћи, која много значи нашим суграђанима - рекао је Кујунџић.

Републичка управа цивилне заштите расподијелила је дониране мадраце компаније "Мој сан", од чега је Дервенти прослијеђено 30. Мадраци, за које је превоз обезбиједила компанија "Фрукта трејд", тренутно су смјештени у Ватрогасни дом.