latinica  ћирилица
08/04/2020 |  14:02 | Аутор: СРНА

Општина Источна Илиџа уплатила 1.500 КМ у Фонд солидарности

Општина Источна Илиџа уплатила је из буџета 1.500 КМ у Фонд солидарности Републике Српске за санирање посљедица изазваних епидемијом вируса корона, саопштено је из ове локалне заједнице.
Источна Илиџа - Фото: илустрација
Источна ИлиџаФото: илустрација

У саопштењу се појашњава да је издвајање у корист Фонда солидарности Републике Српске засновано искључиво на принципу доборовољности и сваки запослени доноси одлуку самостално и по својој вољи да ли ће се одрећи дијела плате и у ком износу.

Начелник општине Маринко Божовић одлучио је да се у наредних шест мјесеци одрекне 10 одсто од свог примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа.

- Свакодневно комуницирам са представницима општинског Црвеног крста. Ситуација у вези са вирусом корона је погодила бројне суграђане, посебно оне који се налазе на њиховој евиденцији. Због тога, а имајући у виду да су становници Источне Илиџе мој приоритет, у наредних шест мјесеци одрећи ћу се 10 одсто од свог личног примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа - навео је Божовић.

Такође, представници извршне власти општине одлучили су да се одрекну дијела својих примања у корист Фонда солидарности и Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа.

Анкета о добровољном издвајању је спроведена и међу запосленима, који су се изјаснили да дио средстава желе усмјерити у Фонд солидарности, а дио Општинској организацији Црвеног крста Источна Илиџа.

- Како је суштина да се издвајање врши на добровољној основи, као начелник општине могу рећи да сам поносан на своје запослене који су још једном показали солидарност - додао је Божовић.