latinica  ћирилица
08/04/2020 |  09:32 ⇒ 10:20 | Аутор: РТРС

Сутра почиње исплата пензија

У Републици Српској сутра ће почети исплата мартовских пензија, за шта ће Министарство финансија дозначити 95 милиона КМ.
Новац - Фото: РТРС
НовацФото: РТРС

Из Министарства обавјештавају јавност, комерцијалне банке у Републици Српској и предузеће Поште Српске да ће сутра дозначити неопходна средства за исплату пензија корисницима и ван Српске.

Из Министарства подсјећају да је с циљем олакшавања исплате пензија и других примања за вријеме трајања ванредног стања узрокованог пандемијом вируса корона, корисницима права омогућено да подизање новчаних средстава са банковног рачуна обаве уз једнократну пуномоћ лица од повјерења или личним одласком у банку која је дужна да организује радно вријеме када је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање.

Министарство финансија Републике Српске је на својој интернет страници објавило инструкцију о начину привремене исплате пензија, инвалиднина, социјалних давања и сличних примања са банковних рачуна за лица са навршених 65 и више година живота која су под тренутном забраном и/или ограничењем кретања на територији Републике Српске због спрјечавања ширења вируса корона, као и образац пуномоћи, саопштено је из Министарства.