latinica  ћирилица
07/04/2020 |  11:37 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Преминула старија особа у Шибенику од вируса корона

У Општој болници Шибеник преминула је 91-годишња особа обољела од вируса корона која је била хронични болесник, истакли су из жупанијског Штаба цивилне заштите.
Вирус корона (фото:A.K.) - Фото: klix.ba
Вирус корона (фото:A.K.)Фото: klix.ba

У тој је жупанији потврђено нових седам случајева позитивних на вирус корона, а сви су у вези са книнском болницом, наведено је у саопштењу Штаба и додато да је ријеч о двоје пацијената болнице у Книну, двоје раднике болнице и три особе које су породични контакт са зараженом особом.

Према јучерашњим подацима, у Хрватској је забиљежено 40 нових случајева заразе коронавирусом, па је број обољелих порастао на 1.222, јавља ХРТ.

У Хрватској су бебе од четири и два и по мјесеца најмлађе обољеле од вируса корона, а обје су инфекцију добиле од укућана, те су на кућном лијечењу и доброг здравственог стања.

Инфектолог у карловачкој Општој болници Лука Јерковић рекао је да се двоипомјесечна беба из Дуге Ресе не лијечи лијековима, већ се свакодневно прати њено стање.

Из Хрватског завода за јавно здравство наводе за Вечерњи лист да су до сада на нови вирус тестиране три породиље и 48 трудница, од којих је пет позитивно.