latinica  ћирилица
06/04/2020 |  12:31 | Аутор: СРНА

Онлајн приказивање "Шумске чаролије"

Дјечије позориште Републике Српске и ове седмице ће онлајн приказивати своје представе за најмлађе, а данас је на репертоару "Шумска чаролија".
Дјечије позориште РС - Фото: РТРС
Дјечије позориште РСФото: РТРС

У сриједу, 8. априла, биће приказана представа "Принцеза и змај", а у суботу, 11. априла, "Медвједић Тимотеј", најављено је из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Представе ће бити емитоване на Јутјуб каналу Позоришта, са почетком у 18.00 часова.

Из Дјечијег позоришта Српске истакли су да је етичка и професионална обавеза националног театра да на сваки начин покуша да учествује у свим мјерама којима се друштво бори против пандемије вируса корона, те да на психолошкој равни буде партнер грађанима да превазиђу тјескобу, која је неминовна због 24-часовног боравка у њиховим домовима.

- Како су у нашем фокусу дјеца, јер се укупна ситуација неминовно одражава и на њихово расположење и енергију, настојимо да и ове недјеље буду уз мале екране, са својим глумцима и јунацима маштовитих прича и бајки - поручили су из Позоришта.

Према броју прегледа на свим интернет платформама Дјечијег позоришта Републике Српске, са задовољством су закључили да више хиљада родитеља и малишана на овај начин успијевају да корисно и активно проведу вријеме док су у кући.