latinica  ћирилица
04/04/2020 |  10:23 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Дан полиције Републике Српске; Лукач: Увијек уз наше грађане (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас обиљежава Дан полиције - 4. април.
Дан полиције Републике Српске - Фото: РТРС
Дан полиције Републике СрпскеФото: РТРС

За разлику од претходних година, због епидемије вируса корона, ове године нема организованог програма и бројних планираних активности.

МУП Српске

На Централном спомен - обиљежју код сједишта МУП-а у Бањалуци, у присуству најужег руководства Министарства, служен је парастос и положени вијенци за 782 полицајца погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенац на Централно спомен обиљежје положили су министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор полиције  Дарко Ћулум.

Министар Лукач упутио је свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске искрене честитке поводом Дана полиције Републике Српске, који ове године прослављамо у ванредном стању, изазваном пандемијом корона вируса који није заобишао Републику Српску.

- Ви сте и у овим изазовним временима показали да сте уз грађане Републике Српске и да све своје послове и задатке обављате крајње професионално и одговорно, а у корист свих наших грађана.  Желим нам свима да што прије превазиђемо изазове који су пред нама, те изађемо из кризне ситуације, живи, здрави и спремни за све послове и задатке на заштити безбједности Републике Српске - поручио је министар Лукач.

МУП Српске

Поводом Дана полиције организовано је добровољно давање крви.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган МУП-а.

Дан полиције честитали су званичници Српске.