latinica  ћирилица
03/04/2020 |  13:23 ⇒ 07/04/2020 | 13:10 | Аутор: СРНА

Кошарац уручио болници у Фочи заштитну опрему и средства за дезинфекцију

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац поклонио је данас Универзитетској болници Фоча заштитне рукавице и средства за хигијену, које је набавио из личних средстава.
Сташа Кошарац са Радмилом Марићем - Фото: СРНА
Сташа Кошарац са Радмилом МарићемФото: СРНА

Кошарац је изразио захвалност здравственим радницима у Републици Српској и БиХ, истакавши да је у овој ситуацији свака помоћ здравству добродошла.

Он је нагласио да љекари и медицинско особље Универзитетске болнице Фоча својим вриједним радом и знањем годинама доказују да је ова установа међу водећим у Српској и БиХ.

- Опредијелио сам се да на основу личних издвајања помогнем болницама у Источном Сарајеву и Требињу, а наравно да ни Универзитетску болницу у Фочи нисам заборавио, јер сматрам да је она један од репрезената здравства Српске. Уз разумијевање мојих пријатеља, а имајући у виду да сви имамо ограничене финансијске капацитете, успјели смо да обезбиједимо нешто средстава за набавку рукавица и дезинфекционих средстава - рекао је Кошарац.

Он је додао да је потребно наставити са оваквим активностима.

- Апел свима да будемо солидарни, да процијенимо да је ово тежак тренутак за све грађане и да на овај начин дамо допринос здравственим радницима да истрају. Ја ћу сигурно наставити, а исто тако ћу то тражити од свих људи који имају могућности - истакао је Кошарац.

Директор Универзитетске болнице Радмил Марић захвалио је Кошарцу, нагласивши да је ово лијеп лични примјер солидарности и подршке.

- Данас нам је и те како важан лични примјер. Мислим да би и други то требало да слиједе, јер само заједно можемо да постигнемо добре резултате у борби против дуготрајне и тешке пандемије - рекао је Марић.

Он је најавио да ће у Универзитетску болницу ускоро стићи помоћ Владе Србије.

- Биће то један респиратор, лијекови и заштитна опрема, све оно што нам је неопходно да бисмо наставили борбу. Ми имамо посебан дио Болнице издвојен за лијечење пацијената са обољењем ковид-19 из источне Херцеговине и Сарајевско-романијске регије, тако да ћемо једини у регији имати операциони блок који ће моћи да пружи услуге таквим пацијентима - напоменуо је Марић.

На подручју општине Фоча, као и на подручју осталих пет општина Старе Херцеговине за сада нема заражених вирусом корона.