latinica  ћирилица
01/04/2020 |  17:51 | Аутор: СРНА

Црна Гора: У клиничком центру 20 пацијената, два на респираторима

Црногорски министар здравља Кенан Храповић изјавио је да се Црна Гора, 15 дана након појаве првог случаја вируса корона, добро носи са изазовом који је пред њом.

Он је на конференцији за новинаре у Институту за јавно здравље саопштио да је до данас од 1.006 узетих узорака, 120 потврђених случајева заразе вирусом корона, те да је 6.375 лица под санитарним надзором.

- Ових дана видите да политика слуша струку. Ових дана љекари немају времена да буду са својом дјецом. Поштујмо то и захвалимо им се поштовањем препорука - рекао је Храповић и додао да ниједна мјера нема за циљ угрожавање права грађана, већ очување здравља.

Директор Клиничког центра Црне Горе Јевто Ераковић саопштио је податак да је у ову установу смјештено 20 пацијената заражених вирусом корона.

- У инфективној клиници је 14 пацијената и задовољни смо њиховим опоравком, а шест пацијената је на интензивној њези. Од тих шест пацијената два су на респиратору. Јутрос је примљен један пацијент и одмах је морао да буде стављен на респиратор - рекао је Ераковић.