latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:29 ⇒ 15:29 | Аутор: СРНА

Захвалност Србији и апел грађанима да поштују препоруке

Асоцијација "Ствараоци Републике Српске" изразила је захвалност Србији за помоћ у борби против вируса корона и апеловала на грађане Српске, посебно на чланове ове асоцијације који у највећем броју припадају категорији која треба да је у изолацији, да поштују званичне препоруке, забране и одлуке јер њихово кршење не представља храброст, него неодговорно понашање.
Пале: Асоцијација Ствараоци Републике Српске - Фото: СРНА
Пале: Асоцијација Ствараоци Републике СрпскеФото: СРНА

Из ове асоцијације истичу да грађани Републике Српске не смију заборавити братску помоћ коју Србија данас даје Републици Српској.

- Захвални требају да буду свима у Србији како позицији тако и опозицији, јер ни у једном случају се није нико успротивио што лијекови и медицинска помагала одлазе из Србије, иако и њој требају - наводи се у саопштењу.

Из ове асоцијација указују да ништа мање значајна није ни помоћ Србије Републици Српској у храни.

У саопштењу се наводи да је предсједник Србије Александар Вучић поступио како су српски преци увијек радили, подсјећајући на пословицу да "дар није оно што од вишка дајемо него оно што и самим нама треба".

- На размеђу 20. и 21. вијека српски народ у БиХ је исписао славну страницу своје историје. У том периоду, уз велике жртве, одрицања и патње, створена је Република Српска. На том послу имали смо доста пријатеља који су нам јавно били од помоћи, али било је и оних за чију се помоћ не зна - наводи се у саопштењу Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".

Из ове асоцијације истичу да помоћ и једних и других као да је отишла у заборав, те да је људска несрећа да се добро кратко памти и замјењује га убјеђење да друга криза више никад неће доћи, нити ће помоћ икада требати.

- Рат је давно остао иза нас. Данас сви грађани у Републици Српској имају невидљивог непријатеља. Суочени смо са смртоносним вирусом корона. Као и много веће и економски богатије државе, ни наша Република се са смртоносним вирусом не може сама изборити - наводи се у саопштењу.