latinica  ћирилица
01/04/2020 |  13:51 | Аутор: СРНА

Објављен позив за упис ученика са посебним способностима

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије објавило је позив за пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у средње школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину који се, осим на ученике завршног разреда основне школе у Србији, односи и на ученике деветог разреда основне школе из Републике Српске.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

С обзиром на ванредне околности изазване појавом и ширењем вируса корона, те на донесене мјере за њихово сузбијање на подручју Србије и Републике Српске, пријављивање ученика биће реализовано искључиво електронским путем, посредством пријаве која је доступна на линку /prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Заинтересовани ученици завршног разреда основне школе /ученици деветог разреда у Републици Српској/, њихови родитељи, односно законски заступници, али и други кандидати за упис могу исказати интересовање за упис у одређену средњу школу у Србији овим путем и пријавити се за полагање пријемног испита путем наведеног линка.

Рок за пријављивање свих заинтересованих ученика је уторак, 7. април.

За сва додатна питања, примједбе и сугестије у вези са овим позивом за полагање пријемног испита отворена је комуникација путем мејла /prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs/.

Сви ученици из Републике Српске који су заинтересовани да наставе школовање у Србији позвани су да редовно прате и друге објаве на званичном сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије /www.pn.gov.rs/.