latinica  ћирилица
01/04/2020 |  12:53 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Вишковић: Нема застоја у снабдијевању животним и другим намирницама

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је телефонски саградоначелником Источног Сарајева, те са начелницима општина Градишка, Модрича, Милићи, Дервента, Рибник, Челинац, Калиновик, Пале, Соколац, Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Током разговора размотрена је тренутна епидемиолошка ситуација, поштивање мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и градских и општинских штабова, као и снабдјевеност животним намирницама у овим локалним заједницама.

Премијер Вишковић упознао је градоначелника и начелнике да је Републички штаб за ванредне ситуације продужио важење својих закључака до 13. априла 2020. године, те да је кориговао поједине закључке, који се, између осталог, односе на рад појединих трговинксих објеката и кретање лица са навршених 65 година и старијих.

Током разговора је констатовано да је стање у овим локалним заједницама задовољавајуће, те да нема застоја у снабдијавању животним и другим намирницама.

Апеловано је на грађане да се досљедно придржавају свих прописаних мјера заштите од вируса корона, као и на грађане којима је прописана кућна изолација, да се стриктно придржавају ових мјера.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свакодневно је контакту са представницима власти у локалним заједницама у Републици Српској, у којима има грађана позитивних на вирус корона, с циљем пружања помоћи и што бржег превазилажења тренутне ситуације.