latinica  ћирилица
01/04/2020 |  12:51 | Аутор: СРНА

Приједор: Наставити поштовање свих мјера

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић позвао је данас чланове Штаба за ванредне ситуације и све грађане да се не заморе у поштовању, спровођењу и надгледању свих мјера прописаних на републичком и локалном нивоу с циљем сузбијања ширења заразе вирусом корона.
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић - Фото: СРНА
Градоначелник Приједора Миленко ЂаковићФото: СРНА

Ђаковић је похвалио приједорску Хигијенско-епидемиолошку службу на челу са начелником Милицом Отковић, будући да је најистуренија и у ризику од заразе, а марљиво и предано ради.

- Немамо новозаражених, 497 лица је у изолацији, 596 је изашло из надзора. Јуче се нових 15 лица јавило у Хигијенско-епидемиолошку службу, 20 је у карантину у Спортској дворани `Младост`. Петоро људи прекршило је забрану кретања - рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице Штаба.

Он је навео да је наручена израда нових 100 кревета за потребе карантина јер Приједор сада има пет врста карантина који се морају одвојено водити.

- На рачун за помоћ болници до сада је уплаћено 165.406 КМ и формиран је тим привредника и представника болнице који ће одобравати средства за набавку опреме - појаснио је Ђаковић.

Ђаковић је нагласио да нема проблема у снабдијевању и захвалио свима који нису подлегли паници и нису беспотребно правили велике залихе хране.