latinica  ћирилица
01/04/2020 |  10:11 | Аутор: СРНА

Забиљежена 34 прекршаја мјера забране кретања

У протекла 24 часа у Републици Српској су 34 лица прекршила забрану кретања за особе са 65 и више година и забрану кретања за вријеме полицијског часа, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

У саопштењу се напомиње да су од забране кретања од 20.00 до 5.00 часова изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада, као и она којима МУП Републике Српске изда дозволу за кретање.

У протекла 24 часа издата су и четири прекршајна налога лицима због непоштовања мјера изолације.

Од укупно евидентираних прекршаја, једно лице је истовремено прекршило полицијски час и изречену мјеру изолације, а ријеч је о лицу из Зворника чији су иницијали С.А. које је полиција око 23.00 часа затекла на улици.

- Утврђено је да се наведено лице не придржава мјере кућне изолације по рјешењу Федералне управе за инспекцијске полове која траје од 20. марта. Лицу је издат прекршајни налог - наводи се у саопштењу.

МУП Републике Српске апелује на грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Српској, којим се прописују ванредне мјере ради превенције ширења вируса корона.