latinica  ћирилица
31/03/2020 |  20:14 | Аутор: СРНА

Амасадор САД: Власти у БиХ паметно реаговале у борби против епидемије

Амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон изјавио је вечерас да су власти у БиХ рано и паметно реаговале када је ријеч о борби против вируса корона, те да су схватиле да треба заједнички да дјелују за добробит грађана.
Ерик Нелсон - Фото: СРНА
Ерик НелсонФото: СРНА

- Мислим да грађане охрабрује када виде да лидери преузимају одговорност. Више него икад потребна је добра координација, фокусираност и јединство и ја стално у својим контактима са лидерима широм земље то наглашавам - рекао је Нелсон за Н1.

Он је поручио да ово није вријеме за страначке приоритете и политичке игре, јер је у оваквој кризи координација пресудна за успјешно реаговање.

- Та координација мора почети на нивоу БиХ, која ће међународној заједници рећи које су потребе како би могла на њих одговорити путем УН. Та координација мора бити транспарентна како би сви грађани могли видјети која се помоћ тражи и добија и мора бити распоређена у складу са потребама, а не насумичним формулама и политичким договорима - нагласио је Нелсон.

Према његовим ријечима, заједничка изјава Предсједништва БиХ била је добар сигнал грађанима и лидерима широм земље да је ово вријеме за окупљање јер вирус не поштује ни границе ни етничку припадност, већ све напада.

Нелсон је грађанима БиХ поручио да наставе слушати савјете и упутства безбједносних и здравствених званичника, да се штите од дезинформација, да пазе одакле добијају информације, те да се не поводе за дезинформацијама о вирусу које се шире.