latinica  ћирилица
30/03/2020 |  13:24 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Републички штаб кориговаће поједине закључке у складу са ситуацијом

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у телефонском разговору упознао начелнике појединих општина о томе да ће Републички штаб за ванредне ситуације кориговати одређене закључке у складу са тренутном ситуацијом у Српској изазваној ширењем вируса корона.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је данас са начелницима општина Вишеград, Невесиње, Козарска Дубица, Нови Град, Костајница, Србац, Шипово, Језеро, Братунац, Власеница, Лопаре и Угљевик разговарао о тренутној епидемиолошкој ситуацији, поштивању мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и општинских штабова, те снабдјевености животним намирницама у тим локалним заједницама.

Констатовано је да у овим општинама нема застоја у достави животних намирница, те је апеловано на грађане да буду одговорни и да се досљедно придржавају свих мјера заштите од вируса корона, прописаних од надлежних институција, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је, како се наводи, свакодневно у контакту са представницима власти у локалним заједницама у Републици Српској с циљем пружања помоћи и што бржег превазилажења тренутне ситуације изазване вирусом корона.

Вишковић је телефонски разговарао и са представницима управа предузећа "Млијекопродукт" из Козарске Дубице и Мљекаре "Пађени" из Билеће, те је констатовано да се у овим предузећима поштују све прописане мјере заштите, да се производња одвија несметано и да нема потешкоћа приликом пласмана производа на тржиште.

Из управе ова два предузећа поручили су да ће, како је и планирано, откупити све количине млијека од произвођача у Републици Српској.