latinica  ћирилица
30/03/2020 |  12:57 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Додик: Смрт епископа Милутина велики губитак за све који су поштовали његов духовни пут

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће, поводом смрти Његовог преосвештенства епископа ваљевског Милутина, Његовој светости патријарху српском Иринеју, Светом архијерејском синоду Српске православне цркве, Епархији ваљевској, свештенству, монаштву и свим вјерницима православне вјероисповијести.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Са великом тугом и жаљењем примио сам вијест о смрти Његовог преосвештенства епископа ваљевског Милутина, угледног црквеног великодостојника. Епископ Милутин остаће упамћен као велики градитељ, обновитеља манастира и монаштва, предан вјери и традицији - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да је смрт епископа Милутина велики губитак за цијели православни свијет и за све људе добре воље, а прије свега за СПЦ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Ова вијест растужила је све православне вјернике који су уважавали духовни пут епископа Милутина, утемељен на хришћанским врлинама и његовању непролазних вриједности човјечанства. Још једном примите изразе мог искреног саучешћа у овом тужном тренутку за СПЦ - истакао је Додик.

Његово преосвештенство епископ ваљевски Милутин /71/ преминуо је у Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" у Београду гдје се налазио на лијечењу од вируса корона.