latinica  ћирилица
30/03/2020 |  07:55 ⇒ 09:41 | Аутор: СРНА

Генерал Младић се добро осјећа, али породица и даље забринута

Генерал Ратко Младић осјећа се добро послије операције бенигног тумора дебелог цријева, пишу Вечерње новости. Према писању листа, Младић се налази у болници гдје је захват и урађен, а јуче прије подне први пут се телефоном јавио сину Дарку.
Генерал Ратко Младић - Фото: РТРС
Генерал Ратко МладићФото: РТРС

Дарко Младић је рекао за овај лист да је кратко разговарао са оцем и да му дјелује оптимистично и јак као и увијек.

- Прва 24 часа послије операције протекла су добро. Мало је слаб, али је стабилан. Опоравак иде добро, задовољан је што се тај здравствени проблем који има рјешава како треба и надамо се да ће све бити у реду - навео је он.

Дарко Младић је рекао да је породица и даље забринута док не чују да се потпуно опоравио, али да се нада да ће и ову битку да добије пошто је борац.

Он је навео да је чудно што је генерал оперисан баш сада када траје епидемија вируса корона и када су у Холандији одложени сви захвати који нису хитни.

- То нас мало забрињава, јер су су они /у Хагу/ све вријеме тврдили да је бенигно, да није опасно и да је то рутински захват, а сада су га исфорсирали. Рекли су нам да је да је он пристанак на операцију потписао почетком марта, иако то нама ниједном није поменуо када разговарали телефоном, а чули смо се готово сваког дан - навео је он.

Генерал Младић је оперисан у суботу, 28. марта, без знања породице и адвоката, који су обавијештени тек када је генерал ушао у операциону салу, као и након захвата када се пробудио.