latinica  ћирилица
27/03/2020 |  12:36 | Аутор: СРНА

Привредници да предложе производе за суспензију царина за наредну годину

Спољнотрговинска комора БиХ позвала је привреднике да доставе своје приједлоге за уврштавање производа на листу тарифних бројева за одлуку о суспензији царина за наредну годину, а у складу са инструкцијом Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Приједлоге могу доставити фирме које за потребе властите производње увозе одређену сировину или репроматеријал из земаља са којима БиХ нема потписане трговинске споразуме, а да истовремено у земљи не постоји производња такве сировине/материјала.

Из Спољнотрговинске коморе је саопштено да постоји могућност да се на тај предложени производ одобри тотална суспензија или одређено смањење царинске стопе.

Оне фирме које први пут предлажу тарифни број морају доставити одређене податке о себи, о чему се могу информисати на веб страници Коморе, а предузећа чији су приједлози тарифних бројева уврштени на претходној одлуци морају обновити захтјев, те уз одређене податке, доставити и показатеље о ефектима ове одлуке, о чему се такође могу информисати на поментој веб страни.

Рок за доставу приједлога је 23. април, а могу се доставити поштом или путем мејла на ognjenka.lalovic@komorabih.ba.