latinica  ћирилица
26/03/2020 |  13:43 | Аутор: РТРС

У карантин у Градишци за 24 часа смјештено 49 особа (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је у карантин у Градишци од јуче у 7.00 часова до јутрос у 7.00 часова смјештено 49 особа - 28 из Републике Српске и 21 из Федерације БиХ.
Карантин Градишка - Фото: РТРС
Карантин ГрадишкаФото: РТРС

- Лица из карантина која имају негативан налаз биће упућена у карантине у локалним заједницама гдје ће у наредних 14 дана бити праћено њихово стање. Особе са позитивним налазом биће упућене у карантински смјештај гдје се налазе позитивне особе као што је Студентски центар у Бањалуци којем ће гравитирати особе са подручја од Добоја до Новог Града. Особе из другог дијела Српске биће упућиване у карантински смјештај у Ђачки дом у Бијељини - рекао је Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Према његовим ријечима, смјештај особа које су позитивне на вирус корона у карантин у бањалучком Студентском центру почео је јуче у касним послијеподневним часовима и у њему се налази 20 лица.

- Узета су 24 бриса од директних контаката из њихових породица и данас настављамо те активности у Бањалуци и околним мјестима - рекао је Шеранић.

Он је додао да је веома важно раздвајање особа које су позитивне и негативне на вирус корона, те да су због тога и успостављени карантини у Бањалуци и Бијељини.