latinica  ћирилица
26/03/2020 |  09:26 | Аутор: СРНА

Електрокрајина: Купци сами да очитају потрошњу струје

Електрокрајина је позвала купце електричне енергије да на крају овог мјесеца сами очитају потрошњу и доставе им податке путем бесплатне инфо-линије на број 0800 50 116 или електронском поштом на адресу callcentar@elektrokrajina.com.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

- За мјерна мјеста за која купци не доставе податке биће примјењиван механизам израчунавања потрошње на основу утрошене електричне енергије из одговарајућег периода у претходној години - рекао је портпарол Електрокрајине Предраг Клинцов.

Према његовим ријечима, коначна количина испоручене електричне енергије биће утврђена након стицања услова за приступ мјерном мјесту.

- На тај начин ће сва неслагања бити коригована у наредном периоду како купци не би били оштећени - појаснио је Клинцов.

Он је додао да је Електрокрајина, поштујући одлуке и препоруке Владе Републике Српске и управе Електропривреде у борби против ширења вируса корона, усвојила мјере ради смањења непосредних контаката са купцима електричне енергије.

- У складу с тим, послови у вези са потрошњом електричне енергије за март биће извршени у редовном периоду од 29. марта до 3. априла - рекао је Клинцов.