latinica  ћирилица
24/03/2020 |  13:37 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Милић: Охрабрује спремност Српске да помогне дистрикту

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком да је охрабрен најавама да постоји спремност Српске да дистрикту помогне у транспорту заштитних средстава које намјерава да набави из Кине, као и због донације једног респиратора.
Додик у Брчком - Фото: РТРС
Додик у БрчкомФото: РТРС

Милић је истакао да је данас била важна и посјета Додика "Бималу", стратешком произвођачу основних животних намирница у БиХ.

- Веома је важно што смо данас видјели да су магацини 'Бимала' пуни. Нема потребе за било каквим поремећајем на тржишту, а нарочито не за паником - рекао је Милић новинарима.

Он је додао да је важна инФормација да је Додик, захваљујући ангажману Владе Србије и предсједника Александра Вучића, договорио канале снабдијевања сировинама и репроматеријалом "Бимала", чија производња је осигурана за наредних шест мјесеци.

- У 'Бималу' ради 600 радника. Данас сам добио увјеравања да у 'Бималу' не намјеравају да предузимају било какве мјере због ове ситуације и радници ће наставити да раде у три смјене - истакао је Милић.

Он је напоменуо да је данас Влада дистрикта разматрала програм мјера за опоравак привреде дистрикта након што епидемија прође, те да ће неке мјере предузимати и раније.

- `Бимал`, у мјери у којој је био погођен овом ванредном ситуацијом, може рачунати на континуирану подршку Владе јер са њима имамо и неке дугорочне планове -  рекао је Милић.