latinica  ћирилица
24/03/2020 |  10:25 | Аутор: СРНА

Вулин: Народ, држава и војска да буду јединствени као 1999. године

Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је данас да је НАТО агресија била посљедњи велики и, нажалост, некажњени злочин у 20. вијеку, а да су Срби преживјели само зато јер су народ, војска и држава били једно, као што морају бити и данас у вријеме епидемије вируса корона.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- И данас, 21 годину касније, суочени са вирусом корона морамо да будемо једно јер ћемо само тако преживјети, да би имао ко да се сјећа, да би имао ко да тражи правду, да би имао ко да се бори, морамо преживјети - поручио је Вулин.

Он је позвао Србе да као и прије 21 годину, буду уз своју земљу и уз своју државу, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Само тако ћемо претећи и само тако ћемо оставити ову земљу и онима који долазе послије нас - поручио је Вулин који је као изасланик предсједника државе поводом 21. годишњице од почетка бомбардовања СР Југославије положио вијенац на спомен-обиљежје испред КБЦ "Драгиша Мишовић" у Београду као знак сјећања на погибију гардиста и пацијената у том објекту.

Он је навео да је током бомбардовања убијено 2.500 војника, полицајаца, цивила и дјеце.

- За њих, нико никада није одговарао, за њих нико никада није рекао "извини", нико никада није жалио за наше убијене војнике, полицајце. Понекад су рекли да им је жао цивила, али за убијене војнике и полицајце нико још никада није рекао да им је тешко и да је то велики злочин - нагласио је Вулин.

Према његовим ријечима, нико нема право да убије дијете, баш као што нико нема право да убије ни војника, ни полицајца у слободној сувереној земљи.

- Нећемо престати да памтимо, нећемо престати да подсјећамо, нећемо престати да питамо зашто је нападнута СР Југославија, зашто без одлуке Савјета безебједности, зашто без било каквог упоришта у међународном
праву - рекао је Вулин.

Министар одбране Србије је указао да су прије 21 годину покушали да убију Србију, а успјели су да убију међународно право.

- Наша земља се и даље бори да врати своје право на простору Косова и Метохије - додао је Вулин.

Он је истакао да се Србија и даље бори за своје право да зна ко је наредио бомбардовање и зашто још нико није одговоран ни крив за све злочине, сва разарања, смрт и уништење.

- И данас смо суочени са претњом физичког нестанка и да морамо да будемо сложни, јединствени, да се уздамо само и једино у себе, да знамо да смо ми једни другима најбољи пријатељи и највећа брана пред несрећом и једина гаранција опстанка - нагласио је Вулин.