latinica  ћирилица
23/03/2020 |  19:15 ⇒ 24/03/2020 | 07:34 | Аутор: СРНА

Вучић: Српској и БиХ велика помоћ Србије

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да нико у БиХ, без обзира у којем дијелу живи, не само да неће бити гладан, већ може да рачуна да ће од Србије добити робу која је дефицитарна на европском и свјетском тржишту.
Александар Вучић (фото:Rade Prelić/Tanjug) -
Александар Вучић (фото:Rade Prelić/Tanjug)

Вучић је рекао да је данас разговарао са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и да је Република Српска и званично затражила велику помоћ Србије, те потврдио да ће Београд помоћи све што и колико може у лијековима, медицинској опреми, машинама и заштитним материјалима.

- Добили смо и неколико позива из Федерације БиХ и од начелника општине Горажде и неких других људи, који су замолили помоћ и ми ћемо гледати у складу са својим могућностима да ни на који начин не угрозимо потребе и позицију Србије да помогнемо свим тим људим -  рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Палати "Србија".

Он је навео да је од Србије затражена дозвола извоза око 15.000 тона пшенице за Републику Српску и 15.000 тона за БиХ, по 10 и пет тона кукуруза и соје и да ће нешто бити послато у брашну, а нешто у пшеници.

- У сваком случају, нико у БиХ без обзира у ком делу БиХ живи не само да неће бити гладан већ у потпуности може да рачуна да ће робу која је дефицитарна на европском и светском тржишту добити од Србије - поручио је Вучић.

Он је напоменуо да ће Србија исто поступити и са Црном Гором и изразио увјерење да ће то бити могуће и са Сјеверном Македонијом за робе које су код њих дефицитарне.