latinica  ћирилица
23/03/2020 |  18:56 | Аутор: РТРС

Источна Илиџа: Четири лица под надзором

Штаб за ванредне ситуације општине Источни Стари Град саопштио је данас да су на подручју ове општине тренутно четири лица под надзором у вези са вирусом корона, док је над једним завршен надзор.
Источна Илиџа - Фото: РТРС
Источна ИлиџаФото: РТРС

Саопштено је да је Штаб за ванредне ситуације у редовном и константном засједању донио многе наредбе с циљем што бољег и квалитетнијег контролисања ситуације изазване вирусом корона на подручју општине.

Наведено је да Штаб прати развој ситуације и координише све активности које реализују општинска Цивилна заштита, Црвени крст општине, као и волонтери у Источном Старом Граду.

Према извјештају Јавне здравствене установе Амбуланта "Стари Град" Хреша, тренутно су четири лица под надзором, а над једним лицем надзор је завршен.

Два од четири лица, која су под надзором, јесу возачи, и, у зависности од броја дана који је одређен рјешењем инспекције о кућној изолацији и здравственом надзору, након истека тог рока она ће наставити рад.

Сва лица која су под љекарским надзором редовно се јављају у здравствену установу и за сада немају симптоме вируса корона.

Претходних дана одређеним категоријама становништва подијељени су пакети помоћи, за чију набавку и подјелу је задужен Штаб за ванредне ситуације општине Источни Стари Град, а сви материјално-технички ресурси су стављени на располагање.

Начелник општине Бојо Гашановић истакао је да је тренутно ситуација под контролом, све наредбе Штаба су усклађене са наредбама и закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и спровођење је уредно.

- Циљ нам је да што дуже одржимо овакво стање у Источном Старом Граду, јер тренутно немамо заражених, а здравље и безбједност становништва је у овом тренутку основни приоритет. Стога ћу позвати све суграђане да се сви заједно понашамо у складу са ситуацијом, а општина и руководство на челу са мном су на располагању - поручио је Гашановић.

Он је у име Штаба упутио молбу становништву да се придржава свих наредби и упутстава који су на снази да би се избјегло ширење новог вируса, али и санкције за њихово непоштовање.