latinica  ћирилица
23/03/2020 |  13:23 ⇒ 25/03/2020 | 08:33 | Аутор: СРНА

Рано говорити о конкретним мјерама за помоћ привредницима

Предсједник подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић рекао је да је рано говорити о конкретним мјерама за помоћ привредницима у Републици Српској, али да је сигурно да пролонгирање плаћања није адекватна мјера која може помоћи привредним друштвима.
Привреда - Фото: РТРС
ПривредаФото: РТРС

Рачић је напоменуо да Привредна комора Српске и надлежен институције прате ситуацију на терену, те да ће након марта ситуација бити извјеснија, када је ријеч о насталим штетама и посљедица затварања или смањења обима пословања појединих компанија.

- Свакодневно смо у комуникацији са нашим гранским удружењима, гдје сви они предлажу одређене мјере и рјешења и не бих желио сада да прејудицирам са тим, али сигурно да пролонгирање плаћања није адекватна мјера која може помоћи нашим привредник друштвима - рекао је Рачић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да ће бити потребан свеобухватнији пакет мјера.

- Самим тим најава Владе Српске да ће бити формиран и Фонд за помоћ привреди јесте са разлогом да се на адекватан начин приступи рјешавању одређених проблема и штете који су наступили због вируса корона - рекао је Рачић.