latinica  ћирилица
23/03/2020 |  10:24 ⇒ 12:17 | Аутор: РТРС

Полиција санкционисала 56 грађана због непоштовања полицијског часа

Због непоштовања полицијског часа у Републици Српској, полицијски службеници су синоћ од 20.00 до 05.00 часова санкционисали 56 грађана који су затечени на улици, ван својих станова.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Грађанима који не поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о забрани кретања, издат је прекршајни налог по члану 22 Закона о јавном реду и миру.

Када су у питању мјере поштовања изолације, јуче у 09.50 часова, полицијски службеници ПС за БС Бијељина су зауставили и контролисали Ј.К. из Дворова, јер није поступила по наредби епидемиолошке службе којом је наложена самоизолација на адреси становања, тј. кретала се на јавном мјесту. Лицу је уручен прекршајни налог из члана 22, Закона о ЈРиМ-у.

У 12.10 часова полицијски службеници ПС Бијељина 1, на адреси становања су пронашли Д.Б. из Патковаче који је патроли полиције предочио рјешење РУ за инспекцијске послове. Он је потврдио да је напустио мјесто пребивалишта као и да се није пријавио у епидемиолошку службу ДЗ Бијељина. Лицу је уручен прекршајни налог из члана 22, Закона о ЈРиМ-у.

У 17. 45 часова, у улици Војводе Степе Степановића, град Требиње, лице А.К. из Требиња, нарушило је јавни ред и мир из члана 22 (самоизолација). Починиоцу је издат прекршајни налог.

Б.Б. из Оштре Луке, није поступио по рјешењу Републичке Управе за инспекцијске послове, а које се односи на кућну изолацију у трајању од 14 дана, чиме је нарушио ЈРиМ из члана 22, ЗоЈРМ.

У суботу у 15.00 часова, полицијски службеници ПС Зворник, издали су прекршајни налог због прекршаја из члана 22, Закона о ЈРМ-у, Ж.Д. јер је утврђено да се не придржава рјешења града Зворника, којим се подразумијева боравак у кући од 13.03. до 27.03.2020. године, саопштено је из МУП-а Српске.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (Ковид-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске.