latinica  ћирилица
23/03/2020 |  07:46 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Снијег забијелио Српску (ФОТО)

Зима тек сад показује зубе.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Након неколико дана са температуром изнад 20 степени Целзијуса, у Бањалуци али и широм Српске, јутрос снијег који непрекидно пада.

Током дана, метеоролози кажу, остаје претежно облачно и хладније, сунчано на југу и по који сунчани интервал у већини предјела. Увече се очекује јаче наоблачење са сјевера и сјевероистока са снијегом на сјеверу, а у ноћи на уторак и у централном појасу.

Минимална температура ваздуха од минус шест до минис два, на југу од нула, на планинама од минус 10, а највиша од два до шест, на југу до осам, у планинама од минус три степена Целзијусова.

Фото: РТРС

Облачно са снијегом наставља се у уторак, 24. марта, уз формирање и повећање сњежног покривача. Касније послије подне и увече снијег ће почети да јењава. Највише снијега очекује се на западу и сјеверозападу гдје ће падати увече и у ноћи на сриједу.

Минимална температура ваздуха од минус пет до минус два, на југу од нула, на планинама од минус 10, док ће највиша бити од минус један до три, на југу до шест, у планинама од минус четири степена Целзијусова.

Фото: РТРС

У сриједу, 25. марта, наставља се облачно вријеме са снијегом у сјеверним и западним крајевима, док ће пријеподне у централним и источним падавине престати, а на југу ће бити ведро и суво.

Током дана снијег ће слабити и на западу и сјеверозападу, а на сјевероистоку и дијелу истока биће промјењиво облачно уз слабију кишу повремено.

Предвече је могућ слаб снијега или сусњежице у вишим централним и југозападним предјелима, а на југу киша.

Минимална температура ваздуха од минус шест до минус два, на југу од један, на планинама од минус дветет, а највиша дневна од минус један на западу до пет, на југу до девет, у планинама од минус четири степена Целзијусова.

Прилив топлијег ваздуха са југа и благи пораст температуре очекује се од четвртка, 26. марта.