latinica  ћирилица
23/03/2020 |  07:13 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Од данас учење на даљину и за студенте (ВИДЕО)

Универзитет у Бањалуци од данас почиње са извођењем наставе по систему учење на даљину због ситуације проузроковане вирусом корона.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

Универзитет је у протеклом периоду обавио припреме за кориштење платформе за електронско учење Google Clasroom, а поред ове платформе, за учење на даљину доступна је и платформа Hangouts Meet, али и низ других платформи за овакве видове учења.

Путем наведених платформи, поштујући ауторска права, студентима је могуће обезбиједити несметан приступ презентацијама које се користе у наставном процесу, ријешеним задацима, студијама случаја, аудио и видео записима, као и другим материјалима потребним за реализацију наставног процеса.

На интернет страници Универзитета, налазе се јасна упуства за кориштење платформе Google Clasroom. Такође, постоји могућност и консултација студената са наставницима, а коју је могуће вришти електронским путем.

Одлука о организовању овог облика наставе, донесене је на основу Инструкције Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, којом је омогућено праћење наставног процеса на даљину.