latinica  ћирилица
20/03/2020 |  22:51 | Аутор: Агенције

У Хрватској још 20 заражених; Укупно 130

У Хрватској у једном дану 20 потврђено 20 нових случајева заразе вирусом корона. То је највише досад.

Укупан број заражених порастао је на 130.

Национални тим цивилне заштите на коференцији за новинаре у 16 сати објавио је број од 128 заражених, али Тим Крапинско-загорске жупаније објавио је да је у поподневним сатима потврђена зараза за још двоје људи.

- У Граду Загребу је 60 обољелих, у Истарској жупанији 16, у Приморско-горанској 13, у Вараждинској осам, Осјечко-барањској седам, Карловачкој четири, Крапинско-загорској четири, Шибенско-книнској три, Сплитско-далматинској три, Сисачко-мославачкој три, Задарској два, Загребачкој два те Бродско-посавској, Дубровачкој и Личко-сењској жупанији по један - рекла је на конференцији за новинаре Националног тима директорка Хитне Маја Грба-Бујевић.

Двије новообољеле особе долазе с подручја Града Преграде и Опшине Хум на Сутли. Из Тима су навели да заражени имају благе симптоме и у кућној су изолацији.

Оно што додатно забрињава су нове информације које је на конференцији дала Алемка Маркотић, директорка Клинике за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић". Она је казала како је троје људи у тешком стању те да су на респираторима.

Један је средње доби, а двоје су старије животне доби. Потврдила је да су они на респираторима због оштећења плућа. Казала је како код њих има и хроничних болести, но није жељела у детаље.