latinica  ћирилица
20/03/2020 |  12:51 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Требиње: Почела дезинфекција у стамбеним зградама

Тимови служби заштите и спасавања јутрос су почели дезинфекцију у стамбеним зградама на подручју Требиња у оквиру превентивних мјера заштите од заразе вирусом корона, потврдио је начелник Штаба за ванредне ситуације Града Стеван Бекан.
Требиње - дезинфекција стамбених зграда -
Требиње - дезинфекција стамбених зграда

Дезинфекција заједничких просторија у стамбеним зградама у Требињу данас је повјерена надлежним службама икао је јуче Штаб на то обавезао предсједнике заједница етажних власника и представнике улаза.

Бекан је рекао да је Штаб имао огроман број позива грађана да то они сами не могу да ураде, па је градоначелник Мирко Ћурић, као командант Штаба, издао наређење да се помогне грађанима и да службе заштите и спасавања изађу на терен и обаве комплетну дезинфекцију зграда.

- Људи су од јутрос на терену. Надам се да ћемо у току данас успјети да завршимо комплетан посао, а ако не – крајњи рок је сутра. Не смијемо чекати пет или десет дана или да се ослонимо на нечију савјест - додао је Бекан.

Он је истакао да је веома значајно да се посао обави ефикасно како би се превенирала појава и ширење вируса корона иако је пред ангажованим тимовима велики посао – дезинфекција од 750 до 800 улаза.

У акцији је ангажовано тридесетак људи из служби заштите и спасавања - цивилне заштите, установе "Екологија и безбједност" и "Хидроелектрана на Требишњици", "Водовода" Требиње и добровољних ватрогасних друштава.

- Што се тиче средства за дезинфекцију – рецептура смјесе рађена је у договору са епидемиолозима и она је потпуно безбједна за грађане - истакао је Бекан.